Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден не проти, якщо Пенс прийде на інавгурацію, а Трамп – ні

П'ятниця, 8 січня 2021, 22:11
Байден не проти, якщо Пенс прийде на інавгурацію, а Трамп – ні

Джо Байден сказав, що найшвидший спосіб усунути Дональда Трампа з посади президента США – це приступити до інавгурації обраного президента, він також не проти, якщо віце-президент Майк Пенс прийде на інавгурацію, а Трамп не прийде.

Джерело: Bloomberg і Bloomberg TV

Деталі: Раніше офіційний представник Пенса Девін О'Меллі писав у Twitter, що віце-президент не отримував запрошення на інавгурацію Байдена, а чинний президент Трамп заявив, що не піде на цю церемонію.

Байден раніше заявляв, що сподівається на те, що Трамп приїде, і що протокол передачі влади важливий. Але, за його словами, пропустити інавгурацію – це рішення Трампа, і воно не має для нього особистого значення.

Байден сказав, що Трамп перевершив найгірші очікування, але він тепер зосереджений на вступі на посаду, а не на імпічменті Трампа.

На його думку, це ще мало б сенс за півроку до завершення повноважень нинішнього президента, але не за два тижні до приходу до влади нової адміністрації.

Байден також закликав сенаторів поквапитися з затвердженням кандидатів на ключові посади в його адміністрації.

Довідка: Останнім президентом США, який не був присутній на інавгурації свого наступника, був Річард Ніксон, який пішов у відставку після Уотергейтського скандалу і покинув Вашингтон 1974 року до того, як Джеральд Форд приніс присягу. Останнім президентом, який пропустив інавгурацію після планових виборів, був Вудро Вільсон, який пропустив церемонію Уоррена Г. Хардінга в 1921 році через проблеми зі здоров'ям. 

Інші президенти США пропускали інавгурацію своїх наступників через політичні невдоволення, але не в новітній історії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: