На телеканал Мураєва наклали штраф за інтерв’ю Гордона з Азаровим

Четвер, 9 січня 2020, 16:32
На телеканал Мураєва наклали штраф за інтерв’ю Гордона з Азаровим

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення стягне штраф у розмірі 106 тисяч гривень з телеканалу "НАШ" через висловлювання експрем'єр-міністра Миколи Азарова в передачі "Гордон".

Джерело: сайт Нацради з посиланням на результати її засідання у четвер

Дослівно: "Національна рада на засіданні 9 січня 2020 року розглянула результати позапланової виїзної перевірки ТОВ "НАША ПРАГА", м. Київ (логотип "НАШ" - УП) та ухвалила рішення про оголошення мовнику попередження, а також стягнення із нього штрафу за заклики до повалення конституційного ладу і розпалювання ворожнечі".

Деталі: Під час моніторингу мовлення каналу за 5 жовтня 2019 року регулятор помітив, що в передачі "Гордон" Азаров у своїх висловлюваннях про події Революції гідності, збройної агресії на Донбасі й анексії Криму "неодноразово використовував формулювання, які є спробою фальсифікувати історичні події і підмінити поняття".

За даними Нацради, експрем’єр піддавав сумніву легітимність органів державної влади України і звинувачував представників влади у бандитизмі, мародерстві та злочинах. "У сукупності ці висловлювання сприймаються як заклик до повалення конституційного ладу, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи людини", - йдеться в повідомленні.

Також, зазначає регулятор, Азаров поширював російську пропаганду щодо збройної агресії РФ. "Застосовуючи  методи маніпулювання свідомістю та впливу на людську психіку гість студії закликав до агресивної поведінки, спрямованої проти чинної влади", - наголошують у Нацраді.

Як передає "Інтерфакс-Україна", слова колишнього очільника уряду процитував на засіданні член Нацради Сергій Костинський: "Потім я став переконуватися, що цей стихійний спочатку протест, почав перероджуватися в змову проти уряду. І потім це вилилося в державний переворот зі зміною системи влади… У пам'яті тих жертв, тисяч людей, які загинули внаслідок розгорнутого і спровокованого Майданом конфлікту на південному сході".

На засіданні була присутня представник каналу, яка заперечила факт порушення чинних законів мовником і заявила, що цитовані в проекті рішення висловлювання Азарова є оціночними судженнями гостя студії.

Передісторія:

  • "Наш" розпочав мовлення на базі жіночого телеканалу "Максі-ТВ", ТОВ "Наша Прага".
  • У березні телеканал нардепа Євгена Мураєва "Наш" також показував інтерв'ю з Миколою Азаровим, який нібито сидів у студії і відповідав на питання ведучого. Пізніше виявилося, що екс-прем'єр був віртуальним. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:38
ISW: Російські розвідувальні безпілотники можуть залітати у глибокий український тил
03:49
відеоУ Новоросійську дрони і ракети атакували порт та нафтобазу
03:38
БоксКоманда Усика поскаржилася на покриття рингу в Саудівській Аравії
02:49
Республіканці в Конгресі ухвалили акт, який зобов'язує Байдена надати зброю Ізраїлю
01:42
доповненоОкупаційна влада заявила про атаку БпЛА і морських дронів у Севастополі: частково зникло світло
00:44
Генштаб: на Харківському напрямку Сили оборони відбили вісім атак окупантів
00:22
відео, фотоЗ'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек у Криму після ракетного удару
00:18
БоксЛікар-дієтолог Усика: Зараз біологічний вік Олександра — 22 роки
23:56
ДоповненоУ Харкові повідомляють про влучання "Шахедів". Ворог атакував місто ракетами
23:45
"Формується абсолютно нова катастрофічна свідомість": Розмова з дослідницею Тамарою Гундоровою
Усі новини...
Реклама: