Закревська припинила голодування

Середа, 4 грудня 2019, 07:44
Закревська припинила голодування

Адвокатка родини Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська припиняє голодування, оскільки парламент прийняв поправку до закону про Держбюро розслідувань, яка дозволяє поновити розслідування у справах Майдану.

Джерело: Закревська у Facebook

Пряма мова: "Зупиняємо голодування, але не припиняємо контролювати виконання владою плану дій по відновленню слідства у справах Майдану і не втрачаємо суспільної уваги над цими справами. Як тільки зникає увага суспільства - зникає пріоритет для влади, і починається колапс.

Завтра (4 грудня) я підніму келих соку за нашу спільну перемогу і продовжуємо вимагати і контролювати".

Деталі: Закревська наголосила, що тепер чекає на:

- Підписання президентом ухваленого законопроєкту.
 
- Указу президента про затвердження нової структури ДБР, зі створеним новим управління у справах Майдану, призначення в.о. директора ДБР.

- Затвердження штатного розкладу нового управління у справах Майдану. Його чисельність має бути саме 100 осіб, на які збільшили прийнятим законом штат ДБР.

- Переведення слідчих і прокурорів із ГПУ до ДБР – до 1.01.2020

- Оголошення конкурсу на вакантні посади в управлінні у справах Майдану, "в умовах якого зазначити перевагою для кандидатів наявність досвіду в розслідуванні справ Майдану".

Закревська також оприлюднила список осіб, які оголосили голодування. До нього, окрім неї, входять ще 16 осіб. 

Вона подякувала всім, хто підтримав її позицію акціями у різних містах.

Передісторія:

  • 22 листопада адвокатка Євгенія Закревська оголосила голодування через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про Державне бюро розслідувань. Правка мала б дозволити слідчим у справах Майдану поновити розслідування.
  • У Генеральній прокуратурі запевняли, що слідство у справах Майдану не зупинятиметься.
  • 3 грудня Верховна Рада проголосувала у другому читанні за президентський законопроєкт про перезавантаження ДБР із поправкою №318, яка передбачає створення управління з розслідування справ Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ. 
  • Цей документ передбачає дочасне припинення повноважень голови Державного бюро розслідувань Романа Труби та його заступників.
  • Наступним керівником Державного бюро розслідувань може стати заступник генерального прокурора Віктор Трепак.

Читайте також: Трубу зірвало. Як і за що Зеленський і Рада розігнали керівництво ДБР

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: