Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: підготовка до обміну, звільнення ексберкутівців

Неділя, 29 грудня 2019, 07:00
Активісти блокують виїзд автозаків із Лук'янівського СІЗО.
Фото: 5 канал

Зеленський підтвердив обмін утримуваними 29 грудня, обвинувачених у розстрілах на Майдані ексберкутівців відпустили під особисте зобов’язання – новини, які були актуальні 28 грудня.

Про обмін

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що обмін утримуваними особами відбудеться 29 грудня та заявив, що списки осіб узгоджуються.

У рамках підготовки до обміну утримуваними суди змінювали запобіжний захід особам, які включені у списки на обмін. 

Серед них п'ять обвинувачених у розстрілах на Майдані ексберкутівців, яких відпустили під особисте зобов’язання, обвинувачений у трьох вбивствах Максим Мисяк, довічно засуджені за теракт в Харкові Віктор Тетюцький, Сергія Башликов та Володимир Дворніковов.

Про ексберкутівців

Прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід п'яти обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям на особисте зобов'язання. 

У ГПУ запевнили, що судовий розгляд щодо обвинувачення у справі про розстріли на Майдані буде продовжено.

Група активістів блокувала виїзд автозаків із Лук'янівського СІЗО, де перебувають троє з п‘яти обвинувачених у вбивствах на Майдані ексберкутівців.

Судді, члени колегії Київського апеляційного суду, що звільнила з-під варти ексберкутівців, ухвалювали рішення в інтересах скандальних політиків та режиму Януковича. 

Політичні партії "Європейська солідарність" та "Голос" заявили, що у разі обміну колишніх беркутівців, підозрюваних у розстрілі Небесної сотні, розслідування неможливо буде завершити, а виконавців та замовників не буде покарано.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше чотирьох тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Уряд затвердив вартість операцій з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів.

У Києві відкрили рух Шулявським мостом, реконструкція якого тривала з березня 2019 року. 

Кабінет міністрів схвалив підписання мирової угоди з російським "Газпромом" в рамках процесу підписання угоди на транзит газу територією України після 2020 року.

Президент Володимир Зеленський направив до Верховної Ради новий законопроєкт про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

СБУ припинила діяльність майже 300 нелегальних автозаправних комплексів у всіх регіонах України.

На сайті Верховної Ради опубліковано текст проєкту закону про медіа, поданого нардепами від "Слуги народу".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування