Зеленський направив до ВР нову "децентралізацію" – представник у КС

Субота, 28 грудня 2019, 15:35
Зеленський направив до ВР нову децентралізацію – представник у КС

Президент Володимир Зеленський направив до Верховної Ради новий законопроєкт про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Джерело: нардеп, член комісії з питань правової реформи при президенті і представник Зеленського в Конституційному Суді Федір Веніславський у коментарі "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Кілька тижнів проходили змістовні і гарячі дискусії щодо законопроєкту змін до Конституції, який робить децентралізацію реальною. Перш за все, важливо було почути позицію місцевих громад, заради здатності і майбутнього розвитку яких, власне, і робиться реформа.

В результаті, президент направив до парламенту новий вдосконалений проєкт з урахуванням найбільш важливих пропозицій з боку місцевого самоврядування і громадськості".

Що передувало: 13 грудня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради зміни до Конституції, що передбачають децентралізацію та новий адміністративно-територіальний устрій України.

18 грудня комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування не підтримав проєкт змін до Конституції стосовно децентралізації та нового адміністративно-територіального устрою.

Читайте також: Округи та префекти. Як в Україні можуть з'явитися "смотрящіє" від Зеленського

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: