Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: Хто був автором української ідентичності? Граф Потоцький

Четвер, 19 грудня 2019, 14:55
Путін: Хто був автором української ідентичності? Граф Потоцький

Президент Росії Володимир Путін заявив, що вперше про українців, як про окремий етнос заговорив шляхтич Речі Посполитої Станіслав Потоцький.

Джерело: пресконференція Путіна

Деталі: Путіна попросили дати оцінку міжнаціональним відносинам в Росії.  

Пряма мова Путіна: "Життя ж багатогранне і складне. У нас складно влаштована країна і стільки етносів проживає. Розумієте, ми деякі речі забуваємо. Ось у нас спір з Україною йде. Є українська ідентичність. Вона сформована. Хто був автором? Граф Потоцький, відомий дослідник і вчений і письменник, який вперше заговорив про українців, як про окремий етнос. Потім були інші польські дослідження, які взагалі викреслили українців з числа слов’ян. Вони стверджували, що це нащадки якихось кочових народів.

Але це дурня повна. А ми повинні знати істину. Ми повинні розуміти, що на якомусь етапі пройшли ось такі елементи реальної ідентичності. Ми повинні відноситися до цього з повагою. І ми робимо і будемо це робити".

Деталі: Станіслав Потоцький - шляхтич 18 століття, державний та військовий діяч Речі Посполитої, Російської імперії, магнат і меценат. 

Передісторія:

  • На пресконференції Путін також заявив, що все Причорномор'я і східна частина України - це споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: