Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: зняття недоторканності, імпічмент Трампа

Четвер, 19 грудня 2019, 07:00

Рада зняла "фактичну" недоторканність за законом "слуг народу", Пашинського випустили із СІЗО, у Конгресі підтримали оголошення імпічменту Трампа — новини, які були актуальні 18 грудня.

Про недоторканність

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт "слуг народу", який, на думку інших фракцій, концентрує владу у руках генпрокурора та запроваджує "контрольовану" недоторканність народних депутатів.

"Депутати не просто не зняли недоторканність — вони її навіть посилили, порівняно з тим, що ми маємо сьогодні", – заявили у Центрі протидії корупції.

НАБУ і САП попросили президента ветувати цей законопроєкт.

Про Пашинського

Народного депутата Верховної Ради 8 скликання Сергія Пашинського, якого підозрюють в нанесенні громадянину тяжкого тілесного ушкодження, випустили із СІЗО під цілодобовий домашній арешт.

Про імпічмент

Палата представників Конгресу США затвердила статті обвинувачення в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа. Він став третім президентом в історії Штатів, якому Палата проголосила імпічмент.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше п’яти тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

З 1 березня перетин кордону з Росією буде здійснюватися через закордонний паспорт.

Зеленський запропонує комітету з питань аграрної та земельної політики зменшити максимальну норму концентрації землі з 200 тисяч гектарів до 10 тисяч гектарів.

Колишній генпрокурор Юрій Луценко святкував своє 55-річчя в італійському ресторані з працівниками прокуратури.

У справі столичних АТОвців Інни та Владислава Грищенків про невдалий замах на бізнесмена Михайла Чекурака в Івано-Франківській області затримали ймовірного організатора.

Зеленський підписав законопроєкт, яким продовжується на 1 рік дія закону про особливий статуc Донбасу.

Під час засідання аграрного комітету Верховної Ради нардеп від фракції "ОПЗЖ" Ілля Кива почубився зі своїм колегою від "Слуги народу" Андрієм Мотовиловцем, через що довелось оголосити перерву. Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко у цей час розкидала документи, які лежали на столі голови комітету.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування