Скандальна ексголова Аудитслужби засвітилася з чоловіком, якого ховала від НАЗК

Середа, 18 грудня 2019, 14:44
Скандальна ексголова Аудитслужби засвітилася з чоловіком, якого ховала від НАЗК
Громадське

За даними слідства, колишня голова Державної аудитслужби Лідія Гаврилова, яку судять за обвинуваченням у приховуванні мільйонних статків, має надто тісні стосунки з колишнім чоловіком.

Джерело: Центр протидії корупції у Telegram

Деталі: На засіданні Вищого антикорупційного суду, який досліджує докази у кримінальному провадженні щодо Гаврилової за обвинуваченням у декларуванні недостовірної інформації, прокурор розповів, що колишня керівниця Держаудитслужби їздила вже з ексчоловіком у Єгипет на відпочинок. Також у її квартирі висять спільні фотографії.

Дослівно ЦПК: "Розважатися з колишніми звісно ніхто не забороняє, але чому ж тоді майно людини, з якою Гаврилова розділяє спільний побут, не задеклароване? Риторичне запитання... Що ж, чекаємо нових подробиць у справі Гаврилової і подібних антидекларантів".

Що передувало: Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо звинувачення колишньої голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової у незаконному збагаченні. Але вона продовжує обвинувачуватись в умисному недостовірному декларуванні 4,6 млн грн у 2016 році.

Чому це важливо: Як один зі способів приховування цінного майна чиновники нерідко використовують фіктивне розлучення.

Передісторія:

  • 23 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили тоді ще голові Державної аудиторської служби Гавриловій про підозрув незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних.
  • Водночас сама Гаврилова стверджувала, що вносила в електронні декларації правдиві відомості та називала провадження, яке веде щодо її статків НАБУ, наслідком тиску на неї.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд обрати для голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон гривень.Проте їй обрали особисте зобов'язання на 60 діб.
  • За даними слідства, Гаврилова упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами та вартість яких значно перевищує її законні доходи.
  • Зокрема, йдеться про придбані об’єкти нерухомого майна у Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик (2016 року випуску), дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки та готівку — у сумі 112,8 тис. долларів США та 8,5 тис євро, які відшукали та вилучили детективи НАБУ під час обшуку квартири за місцем проживання чиновниці.
  • Крім того, на переконання детективів бюро, посадовець внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 млн. грн.) та 2016 роки (понад 4,67 млн. грн.).
  • Чиновниця вказала недостовірну вартість квартири, що належить їй у місті Києві - 1,06 млн. грн. замість фактичних майже 2,74 млн грн.
  • Також не були відображені автівка та два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік, із яким сімейні відносини фактично не припинено і, відповідно до п.2 ч.1 ст.46 Закону України "Про запобігання корупції", зазначене майно мало бути відображено щорічній декларації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: