Підробляли туалетний папір: компанію з Одещини спіймали на шахрайстві

Вівторок, 17 грудня 2019, 11:56
Підробляли туалетний папір: компанію з Одещини спіймали на шахрайстві

ТОВ "Єлизавета-ОД" в Одеській області використовувала обгортку для туалетного паперу власного виробництва схожу до обгортки туалетного паперу "ОБУХОВ".

Джерело: Одеське обласне територіальне відділення АМКУ

Дослівно: "ТОВ "Єлизавета-ОД" під час виробництва та реалізації туалетного паперу "ОПУХОФ 65 ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ", "ОПУХОФ 65М ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ" використовує оформлення упаковки (обгортки), що є схожим на оформлення упаковки (обгортки) туалетного паперу "ОБУХОВ 65М БУМАГА ТУАЛЕТНАЯ", "ОБУХІВ 65М ПАПІР ТУАЛЕТНИЙ" без дозволу (згоди) ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат", яке раніше почало використовувати це оформлення упаковки туалетного паперу у господарській діяльності".

 
фото: Думская

Деталі: Київський комбінат звернувся до АМКУ із скаргою щодо недобросовісної конкуренції, бо комбінат не надавав ТОВ "Єлизавета-ОД" прав на використання об’єктів власної інтелектуальної власності.

У АМКУ провели анкетування і більше половини респондентів вказали, що сприймають оформлення упаковок туалетного паперу як такі, що є схожими між собою та які можна сплутати при купівлі.

Відзначається, що це порушує права столичного картонно-паперового комбінату, який розповсюджує продукцію в тому числі на території Одеської області.

Дії ТОВ "Єлизавета-ОД" можуть завдати комбінату збитки: "Дії ТОВ "Єлизавета-ОД" мають ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого ст. 4 закону "Про захист від недобросовісної конкуренції".

У відділенні АМКУ вирішили рекомендувати ТОВ "Єлизавета-ОД" "припинити дії, які мають ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування