Фігуранту справи Садового також скасували заставу

Середа, 11 грудня 2019, 09:44
Фігуранту справи Садового також скасували заставу

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заставу для чиновника Львівської міськради Сергія Коровайника, підозрюваного у зловживанні службовим становищем при продажу землі, і відпустила його на поруки.

Джерело: пресслужба Львівської міськради

Дослівно: "Суд прийняв рішення відхилити апеляційну скаргу прокурора САП, скасувати рішення суду першої інстанції про грошову заставу та вимогу здати закордонний паспорт. Апеляційна палата ВАКС задовольнила клопотання про взяття Сергія Коровайника на поруки". 

 
Сергій Коровайник у центрі в синьому 
Фото з  Facebook Євгена Бойка

Деталі: Засідання суду відбулося ввечері 10 грудня.

Готовність взяти Коровайника на поруки висловили екснардеп Олег Лаврик, заступники мера Ірина Маруняк, Галина Слічна, Сергій Бабак та Геннадій Васьків, а також депутат міськради Любомир Босаневич.

Що було раніше: 5 грудня Апеляційна палата ВАКС скасувала заставу меру Львова Андрію Садовому, підозрюваному у зловживанні владою, та відпустила його під особисте зобов’язання.

Читайте також: Втриматися на колії: Садовий в облозі силовиків

Передісторія:

  • 21 листопада стало відомо, що САП оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому.
  • Сторона обвинувачення клопотала про заставу 50 мільйонів гривень. Садовий сказав, що у нього немає таких грошей, тому для внесення застави йому доведеться щось продавати і "звертатися до людей".
  • 27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав Садовому запобіжний захід у вигляді застави 1 мільйон гривень. Суд зобов'язав Садового прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, до суду на кожну вимогу й утриматися від спілкування зі свідками. 
  • Мер Києва Віталій Кличко готовий був узяти Садового на поруки.
  • Садового підозрюють у "зловживанні під час операцій із земельними ділянками на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області, які завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 млн гривень".
  • Слідство встановило, що понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовцями Львівської міськради без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.
  • У САП також повідомили, що продана земля взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради області, як земля сільськогосподарського призначення.
  • Посадовцям Львівської міськради інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 ККУ.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: