Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму в обхід санкцій працює компанія, пов'язана з Bureau Veritas – ЗМІ

Вівторок, 10 грудня 2019, 10:33

В анексованому Криму працює й обходить міжнародні санкції компанія, пов'язана з одним із найбільших сертифікаційних агентств - французьким Bureau Veritas.

Джерело: спільне розслідування телеканалу "Настоящее время" й антикорупційного проекту "Муніципальний сканер", "Кримський архів"

Деталі: Журналісти з'ясували, що міжнародна компанія "Бюро Верітас" (з оборотом майже $ 5 млрд) після анексії Криму створила філію в Севастополі.

Ця організація спеціалізується на експертизі, сертифікації та аудиті в різноманітних сферах, включаючи транспорт, енергетику й нафтовидобуток. Діяльність і сприяння у цих сферах у Криму заборонена санкціями ЄС, прийнятими в липні 2014 року.

Французьке "Бюро Верітас" зареєструвало в Росії своє офіційне представництво ще в 1994 році, в Україні – у 1997-му. Після анексії Криму в липні 2014 го російське АТ "Бюро Верітас Русь" внесло зміни до держреєстру юросіб Росії – створила філію в Севастополі.

Кримський підрозділ компанії легко можна знайти в російських бізнес-довідниках – але не на сайтах російського та українського підрозділів фірми.

Підприємство АТ "Бюро Верітас Русь" після анексії брало участь у російських держзакупівлях. У 2015-му, 2016-му й 2018 роках компанія уклала контракти на загальну суму в $318 тисяч з АТ "Роснефтефлот" – "донькою" "Роснефти", яка з 2014 року перебуває під персональними санкціями ЄС.

 

У російському й французькому представництвах Bureau Veritas підтвердили, що в Сімферополі дійсно існує їхня філія. За їхніми словами, там зареєстровані лише два співробітника та свою діяльність вони ведуть виключно поза півостровом.

Питання про держконтракт із санкційною компанією в обох представництвах проігнорували.

"Співробітники, їхні сім'ї проживають у Криму, і ми забезпечуємо їм можливість працювати. Вони не повинні страждати від політичних рішень", – сказав директор російського представництва Михайло Фролов.

У Спецкомітеті з санкцій Міністерства фінансів Франції на запитання, чи не порушує компанія Bureau Veritas списку санкцій законодавство, відповіли: "Будьте впевнені, що ми дуже ретельно стежимо за дотриманням усіх санкційних режимів ЄС".

Передісторія:

  • Росія анексувала український півострів Крим у лютому-березні 2014 року.
  • Понад півтора року телеканал "Настоящее время" й антикорупційний проект "Муніципальний сканер" досліджували бізнес в анексованому Криму. Понад сотня європейських, американських, російських, українських компаній порушують міжнародні санкції щодо Криму.
  • Зокрема, обходять санкції підприємства, пов'язані з німецьким авіаперевізником Lufthansa, литовською торговельною мережею "Новус", литовсько-естонською будівельною компанією Hanner, виробники вин Inkerman і Alef-Vinal.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:22
футболЛунін увійшов до символічної збірної Ліги чемпіонів за версією SofaScore
15:15
Відновлення економіки: Зеленський запросив сінгапурських інвесторів на спільну з ЄС конференцію
15:03
На поверхні Сонця протягом 12 годин відбулися два вибухи найвищого класу потужності
14:41
WP: Українські командири очікують, що нові військові прибудуть погано підготовлені
14:20
фото, відеоНа українських волонтерів у Празі напали російськомовні іноземці
14:18
тенісШвьонтек розгромила росіянку Потапову за 40 хвилин на Ролан Гаррос
13:57
Керівникам Boeing навряд чи будуть пред'явлені звинувачення у зв'язку з катастрофами 737 MAX - Reuters
13:42
Зеленський: США мають дозволити бити по Росії ракетами ATACMS
13:25
На станції метро "Вокзальна" у Києві розпочнуть капітальний ремонт ескалатора
13:24
Прямо з фронту до сина на День народження: полярники показали щемливе відео сюрпризу бійця
Усі новини...
Реклама: