Горбатюк оскаржує звільнення з ГПУ в суді

П'ятниця, 8 листопада 2019, 14:34

Колишній керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк оскаржує своє звільнення з ГПУ в Окружному адміністративному суді Києва.

Джерело: пресслужба ОАСК

Дослівно: "Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ про його звільнення і просить поновити його на посаді начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури або на рівнозначній посаді в органах прокуратури".

Деталі: Окрім цього, Горбатюк  просить ОАСК стягнути з ГПУ на його користь середній заробіток на весь час вимушеного прогулу.

Відповідний позов зареєстрували в Окружному адмінсуді Києва 7 листопада. Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

 

Передісторія:

  • 23 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка.
  • Горбатюк пов'язує своє звільнення з небажанням Генпрокуратури розслідувати справу про "злочинну організацію Віктора Януковича", оскільки зараз при владі є особи, які працювали в той час у Кабінеті міністрів. Йдеться про Андрія Богдана.
  • 21 жовтня було створено Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 - 2014 роках, з функцією координації досудового розслідування у цих провадженнях.
  • Рябошапка ліквідував прокурорське управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії.
  • Розслідування у провадженнях стосовно вказаних злочинів проводили 43 слідчих та прокурорів управління спеціальних розслідувань ГПУ. В той же час, згідно із законодавством України, органи прокуратури з 20 листопада втрачають право на досудове розслідування, і всі провадження після аудиту мають бути передані відповідним органам досудового розслідування.
  • Так, до НАБУ буде скеровано економічні епізоди кримінальних проваджень щодо оточення колишнього президента Віктора Януковича. Провадження, які стосуються розстрілів на Майдані та інших насильницьких злочинів, будуть передані до ДБР.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Атака дронів СБУ на Слов'янський НПЗ: росіяни підтвердили пошкодження на заводі
11:30
відеоУ Луганську прогриміли вибухи: росіяни кажуть про ракетний удар
11:21
Прем’єрка Естонії розповіла, що деякі країни вже тренують військових в Україні
11:17
У Держенергонагляді розповіли, як діє моніторинг справедливості застосування графіків обмежень
11:14
фотоВночі росіяни вдарили по Ізюму "Іскандером": пошкоджено пам'ятку архітектури
11:14
ВІДЕОBlue Origin запустила в космос туристичну ракету: на борту – 90-річний астронавт
11:12
Десятки російських нафтових танкерів місяцями простоюють через санкції США
11:11
Наймолодша перша леді України: цікаві факти про Зеленську до п’ятої річниці інавгурації президента
10:56
боксНайкращий у світі: Усик очолив рейтинг P4P від журналу The Ring
10:45
Російські удари по Харківщині 19 травня: 22 госпіталізованих, з них 6 − важкі у реанімації
Усі новини...
Реклама: