Суд закрив справу проти Розенблата, але визнав його винним

Понеділок, 25 листопада 2019, 12:08

Печерським районний суд Києва визнав винним екснардепа Борислава Розенблата в адміністративному порушенні, але закрив справу через закінчення строків для накладення адмінстягнення.

Джерело: пресслужба САП, поінформований співрозмовник "Української правди"

Дослівно: "22 листопада 2019 року Печерським районним судом Києва розглянуто протокол НАЗК про вчинення народним депутатом України 8 скликання адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Суд дійшов висновку, що колишній депутат умисно вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів".

Деталі: Водночас, зважаючи на закінчення строків для накладення адмінстягнення, суд закрив справу. Таким чином, екснардепа не зможуть притягнути до відповідальності.

Офіційно у відомстві не повідомляють прізвища нардепа, проте джерело "Української правди" підтвердило, що йдеться про Розенблата.

Зокрема, у лютому 2018 року Розенблат направив до НАЗК депутатське звернення, де клопотав про повну перевірку декларацій одного зі співробітників правоохоронного органу.

За версією обвинувачення, від правоохоронця Розенблат неодноразово отримував неправомірну вигоду, екснардепа викрили влітку 2017 року та повідомили про підозру.

Наразі постанова суду ще не набрала законної сили і Розенблат може її оскаржити.

Читайте також "Ім'я Розенблата, або Доторканний Борислав не сміється"

Нагадаємо:

  • НАБУ розслідувало так звану бурштинову справу, де підозрюваним був, зокрема, Розенблат.
  • 8 жовтня 2018 року цю справу направили до суду. Антикорупційні органи вважають, що Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.
  • Зокрема Розенблата звинувачували у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами.

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування