Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Діти – за паспортом: зміну порядку перетину лінії розмежування відклали

Середа, 16 жовтня 2019, 15:55

Уряд відтермінував на місяць зміну порядку перетинання лінії розмежування на тимчасово окуповані території Донбасу.

Джерело: Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Дослівно: "З 29 жовтня мали змінитись правила перетину контрольно пропускних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) між тимчасово окупованими територіями та підконтрольними українській владі, зокрема, для дітей віком до 14 років. А саме, за новими правилами при перетині лінії розмежування діти повинні були б мати закордонний паспорт.

Отримавши численні звернення громадян та проаналізувавши ситуацію, Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб прийняло рішення про необхідність відтермінувати вступ у дію цих правил".

Деталі:  За ініціативи міністерства під час засідання Кабінету міністрів 16 жовтня було прийнято рішення призупинити вступ у дію постанови на 30 днів, тобто до 28 листопада 2019 року.

Одна з головних новацій зміни порядку перетинання: діти зможуть перетинати лінію розмежування виключно за паспортом, закордонним паспортом або проїзним документом дитини.

Прикордонники пояснювали: це більшою мірою стосується, коли діти їдуть на окуповану територію. Якщо діти їдуть з ОРДЛО, вони зможуть перетинати лінію розмежування за свідоцтвом про народження, але – для того, щоб батьки змогли оформити на них документи.

Що передувало: Прикордонники попереджали, що на ТОТ Луганської області серед місцевих жителів бойовики запускають фейки нібито українські прикордонники взагалі не будуть випускати дітей до 16 років за наявності свідоцтва про народження. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: