Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вимога України в Мінську спантеличила Кремль

Середа, 16 жовтня 2019, 13:49
Вимога України в Мінську спантеличила Кремль

Вимога України на мирних переговорах в Мінську про розпуск злочинних угруповань "ЛНР" і "ДНР" стала несподіванкою для адміністрації президента Росії Володимира Путіна.

Джерело: ТАСС із посиланням на прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова

Пряма мова: "Це знову, як то кажуть, нові ввідні, по ходу надходять нові ввідні від української сторони. Тут можна сміливо сказати, що такі нові ввідні вельми несподівані - і для Москви, і для Берліна, і для Парижа. Тут поки важко коментувати , чи означає це відхід від Мінських угод, чи означає це відмову від раніше взятих зобов'язань і раніше поставлених підписів - наразі незрозуміло".

Деталі: За словами Пєскова, Мінські домовленості були узгоджені з участю представників псевдореспублік.

Передісторія:

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 15 жовтня українська сторона підкреслила, що для виконання Мінських угод необхідний, зокрема, розпуск квазіугрупувань "ЛДНР".

Нагадаємо:

  • 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у Петрівському та Золотому.
  • 7 жовтня глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що розведення військ, яке мало розпочатися 7 жовтня, не відбудеться, оскільки бойовики порушили домовленість.
  • У Путіна заявили, що Україна 9 жовтня "за надуманим приводом" обстрілів зірвала розведення сил на Донбасі в районі населених пунктів Золоте і Петрівське. 

Знати більше: Піти чи залишитись. Чи допоможе розведення військ закінчити війну на Донбасі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: