Фірташ допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена – Time

Середа, 16 жовтня 2019, 13:01
Фірташ допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена – Time

Адвокати українського олігарха Дмитра Фірташа передали юристу Трампа Руді Джуліані пакет документів, які мають дискредитувати колишніх віцепрезидента Джо Байдена і спецпрокурора США Роберта Мюллера.

Джерело: американське видання Time

Деталі: За інформацією журналістів, у межах захисту Фірташа його адвокати зібрали документи, в яких містяться спірні звинувачення на адресу Мюллера і Байдена. Юристи передали ці матеріали та іншу інформацію помічникам особистого адвоката президента США Дональда Трампа.

Нещодавно Джуліані продемонстрував ці документи громадськості. Ключовий з них - це офіційна заява колишнього українського генпрокурора Віктора Шокіна, який звинувачує Байдена в корупції.

Зокрема, Шокін стверджує, що ексвіцепрезидент домігся його звільнення з метою припинити розслідування корупції в українській газовій компанії Burisma, де син Байдена Хантер був членом ради директорів.

Демонструючи компромат, Джуліані не згадав, що звинувачення Шокіна були отримані командою адвокатів Фірташа.

Як відомо, Фірташ налагодив тісні зв'язки з Джуліані, найнявши його помічників - юристів Вікторію Тенсинг і Джозефа ДіДженова. Вони допомагали Джуліані в його кампанії з дискредитації противників Трампа.

Більше того, Тесінг і ДіДженова найняли ще одного помічника Джуліані - Льва Парнаса - для роботи перекладачем між ними і Фірташем.

10 жовтня Парнаса арештували за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній, а наступного дня відправили під домашній арешт із заставою в мільйон доларів.

Знати більше: Битва за Вашингтон. Лобі Дмитра Фірташа

Хто є пан Фірташ?

Передісторія:

  • Фірташа затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро і відтоді він оскаржував свою екстрадицію в США.
  • США звинувачує Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.
  • На початку вересня Трампа звинуватили, що він схиляв президента України Володимира Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Після цього у США заговорили про імпічмент Трампа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: