Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В АП пояснили, як слова Порошенка потрапили у промову Зеленського

Вівторок, 25 червня 2019, 11:23

У промові президента Володимира Зеленського під час виступу в Брюсселі були використані тези і висловлювання Петра Порошенка, названі "відвертим плагіатом", через стереотипні підходи неназваних державних службовців і використання ними наявних напрацювань.

Таку відповідь надіслала Адміністрація президента на запит "Українських новин".

"Вивчивши у робочому порядку обставини підготовки тез для виступу президента України, було ухвалено рішення про відмову від проведення службового розслідування з огляду на те, що причиною інциденту було використання працівниками стереотипних підходів і наявних напрацювань, а не свідомий намір компрометації посадових осіб або української зовнішньої політики в цілому", - сказано в документі.

 

Також у відповіді АП зазначили, "що текст промови відповідав засадам зовнішньої політики України і підкреслював відданість курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, яку цілком поділяє президент України Володимир Зеленський".

Нагадаємо:

  • 5 червня прес-секретар колишнього президента Петра Порошенка звинуватив Володимира Зеленського в плагіаті і заявив, що той поцупив частину промови екс-глави держави.
  • Адміністрація президента розпочала службове розслідування щодо ідентичності виступів Володимира Зеленського та Петра Порошенка.
  • За словами адміністрації, попередньо було встановлено, що працівники МЗС, які готували тези для брифінгу Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка.
  • Сам Порошенко зазначив, що дуже цінує, що Україна говорить однією мовою і про інтеграцію в НАТО, і про інтеграцію в ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: