У нас війна з Росією, а ми обговорюємо аналізи – речник штабу Порошенка

П'ятниця, 5 квітня 2019, 16:10

Команда кандидата в президенти Петра Порошенка закликає його опонента Володимира Зеленського перейти від шоу до змістовної та інтелектуальної політичної дискусії.

"Ми б хотіли вести змістовну дискусію в кампанії, а не говорити про кров, нігті, сечу й волосся", – сказав речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу.

"Мені видається, що нам трошки соромно перед світовою спільнотою, бо у нас війна з Росією – а ми обговорюємо аналізи кандидатів: здали, не здали, що там у тих аналізах", – додав він.

Медведєв наголосив, що в України – "серйозні внутрішні і міжнародні виклики".

"У нас, як показує аналіз, доволі серйозні розбіжності між кандидатами у питаннях стратегічного розвитку країни. Хоча позиція кандидата Зеленського багатьом незрозуміла", – заявив він.

"І ми зараз боремося за те, щоб він все ж вийшов на дебати і публічно висловив свою позицію. Щоб ми розуміли не позицію героя Голобородька, не позицію різних спікерів офіційних, щоб ми точно знали, що думає і що пропонує сам кандидат" – сказав речник штабу Порошенка.

Медведєв зізнався: "Я майже 25 років займаюся виборчими кампаніями – життя не припиняє дивувати. У моїй історії це вперше, коли мені доводиться говорити не про змістовні речі кампанії, а про аналізи кандидатів".

"Ми погодилися на дебати на стадіоні, погодилися здати аналізи – але це не означає, що ми сприйняли пропозицію Зеленського надалі проводити кампанію за правилами і традиціями шоу-бізнесу", – зазначив він.

"Вибори – це не "95 Квартал", це не КВН, це не "Розсміши коміка". Хоча б, як мінімум, це має бути більше схоже на "Что, где, когда?". Має бути якась інтелектуальна дискусія, а не елементи шоу", – заявив Медведєв.

Він також наполягає, що команда Порошенка виступає за дебати в декілька етапів. І сподівається, що в найближчий час стане ясно, чи взагалі відбудуться дебати.

Медведєв заявив, що Зеленський не здав аналізи на алкоголь і наркотики належним чином – і пропонують йому здати на аналіз і волосся, адже воно зберігає сліди наркотичних речовин близько 90 днів.

Нагадаємо:

  • Кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко, які пройшли у другий тур виборів, влаштували показову здачу аналізів перед дебатами. Зеленський здав кров у "Євролабі", а Порошенко – кров, сечу й волосся у медпункті НСК "Олімпійський".
  • Експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі Порошенка, ґрунтовний тест на наркотики можуть робити до 2 тижнів. Аналіз на алкоголь дав негативний результат.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: