Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: Зеленський – "чистий аркуш", але виборці не інфантильні

Середа, 3 квітня 2019, 11:33

Лідерство Володимира Зеленського у першому турі виборів президента України пов’язане з розчаруванням українців "старими елітами".

Так думку висловила німецький політик, депутат Європарламенту від партії Зелених Ребекка Гармс в інтерв’ю "Укрінформу".

"Вважаю, що керівництво старих політичних еліт і ті, хто в цих перегонах програв, мають подумати над тим, що вони зробили не так. Настільки не так, наскільки багато українських виборців мають більше довіри до невідомої (в політиці) людини", – сказала вона.

"Те, що Зеленський є "чистим аркушем", засмучує мене не менше за моїх численних колег. Але голосували за нього багато українців, яких я не вважаю інфантильними", – заявила Гармс.

"Треба визнати, що це пов'язано із глибоким розчаруванням суспільства через зловживання, особливо в регіонах, з тим, що надії, пробуджені Майданом, не здійснилися", – додала вона.

Зі слів Гармс випливає, що європейці готові співпрацювати з будь-яким президентом, якого оберуть громадяни України: "Коли українці оберуть нового президента, і це станеться у ході нормального демократичного процесу, – тоді це буде людина, з якою нам потрібно буде співпрацювати".

"Для мене стабільність, безперервність – це річ, яка з боку ЄС та сильних держав у складі ЄС, таких як Німеччина, Франція, Польща, має бути гарантована", – сказала євродепутат.

Гармс наголосила, що для ЄС важливо, щоб зміни, які почалися в Україні, реформи, прописані в Угоді про асоціацію, продовжувалися.

"ЄС не може дозволити собі сумніватися, що шлях, який ми з 2014 року, з Майдану, інтенсивно проходили разом, є правильним. Це в наших інтересах, але також в інтересах всього континенту", – заявила вона.

На думку Гармс, членам Євросоюзу слід замислитися, чому в Україні розчарування є настільки великим:

"Чому процес, який є, без сумніву, чудовим, який приніс деякі результати, так мало сприймають? Так мало, що несподівано проголосували за людину, яка абсолютно жодного відношення до цього процесу не мала. Чому реформи навіть після 5 років проведення не дають людям справжньої надії?"

"Треба усвідомлювати, що процес реформування в Україні буде більш складним, ніж, наприклад у Польщі або в країнах Балтії. Тому що він проходить при меншій підтримці, в тому числі фінансовій, з європейського боку, але також через відсутність чіткої перспективи членства у разі втілення дуже складних реформ", – заявила вона.

"І це дуже суттєва різниця між країнами Центральної та Східної Європи, які вже є членами ЄС, і державами нашого Східного партнерства", – додала Гармс.

Читайте також: 10 цікавих фактів про результати першого туру

Нагадаємо:

  • 31 березня відбувся перший тур виборів президента України. 21 квітня має відбутися другий.
  • У другий тур, за попередніми даними, проходять шоумен Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко. При цьому Зеленський в першому турі набрав удвічі більше голосів, ніж Порошенко, а президент лише на пару відсотків випередив Юлію Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: