На Житомирщині затримали банду вимагачів

Четвер, 7 березня 2019, 02:17

На Житомирщині правоохоронці припинили діяльність організованого злочинного угрупування, яке спеціалізувалось на вимаганні коштів у підприємців. У результаті спецоперації затримано до десятка членів банди.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

У поліції заявили, що до складу організованого злочинного угрупування входили більше 10 осіб віком від 22 до 45 років. Вони жителі Житомирщини, майже всі - раніше судимі за вчинення тяжких злочинів, серед яких грабежі та розбої.

 
 

"Певний час правоохоронці документували їх протиправну діяльність, яка полягала у вимаганні грошей у приватних підприємців регіону під загрозою фізичної розправи над ними або членами їх сімей.

У поліції є обґрунтовані підстави вважати, що в окремих випадках ці погрози реалізовувались.  

6 березня одразу у двох райцентрах Житомирської області бандити були затримані під час передачі грошових коштів від місцевих жителів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Новограді-Волинському лідер злочинного угрупування та ще один з членів банди вимагали $3 тисячі від місцевого жителя за залагодження штучно спровокованого конфлікту з представником місцевого криміналітету. Їх затримали під час отримання 800 доларів.

У селищі Любарі ще 6 членів угрупування затримали бійці КОРДу під час передачі траншу у 10 тисяч гривень.

 
 

"Бандити під приводом "боргових зобов'язань" підприємця, який має торгову точку на місцевому ринку, вимагали 2 тисяч доларів США. У разі несплати чоловікові погрожували каліцтвом його малолітніх дітей і дружини", - заявляють правоохоронці.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Затриманим загрожує ув'язнення на строк від 3 до 7 років.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: