Суд вимагає розкрити дані про склад коаліції депутатів

Середа, 6 березня 2019, 19:22

Окружний адміністративний суд Києва вимагає підтвердити від Верховної Ради інформацію про наявність коаліції народних депутатів та вимагає надати її персональний склад.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Суд прийняв відповідне рішення стосовно позову Андрія Деркача щодо зобов’язання координаторів коаліції внести прем’єр-міністру пропозиції щодо кандидатури міністра охорони здоров’я.

"Суд ухвалив витребувати у Верховної Ради, Апарату Верховної Ради, коаліції депутатських фракцій у парламенті відомості, станом на 28 лютого 2019 року, із зазначенням прізвищ, імен, по батькові народних депутатів, що входять до складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, яка діє на підставі угоди про коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" від 27 листопада 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Відповідну інформацію суд ухвалив витребувати і у координаторів відповідної коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді Артура Герасимова та Максима Бурбака. 

Витребувані матеріали або письмові пояснення з поясненнями неможливості надання суду витребуваних доказів повинні подати до 12 березня.

Нагадаємо:

  • Позивач Андрій Деркач просить суд, визнати протиправною роботу координаторів коаліції, бо вони не запропонували прем’єру-міністру кандидатури міністра охорони здоров’я. 
  • Крім того, Деркач просить зобов’язати Герасимова та Бурбака внести пропозиції прем’єру щодо кандидатури очільника МОЗ.  
  • У 2013 році американка з діаспори Уляна Супрун із чоловіком приїхала до України. 11 липня 2015 року Порошенко підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів.
  • 27 липня 2016 року Кабмін призначив Уляну Супрун в.о. міністра охорони здоров'я.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: