У Росії заборонили військовим телефони на службі

Середа, 6 березня 2019, 14:16

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який забороняє військовослужбовцям користуватися смартфонами на службі, а також повідомляти ЗМІ і розміщувати в інтернеті інформацію про себе і товаришів по службі.

Документ опублікований на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Відповідно до закону, військовослужбовцям і призваним на військові збори забороняється поширювати в ЗМІ або інтернеті інформацію, яка дозволяє визначити приналежність до Збройних сил Росії, місцезнаходження військових або їхніх товаришів по службі.

А також інформацію про діяльність військових або органів військового управління, дані про дислокацію чи передислокацію.

Крім того, закон забороняє "військовослужбовцям та громадянам, призваним на збори, ... мати при собі електронні вироби побутового призначення, в яких можуть зберігатися або які дозволяють з використанням мережі інтернет поширювати або надавати аудіо-, фото-, відеоматеріали та дані геолокації".

Ця заборона не поширюється тільки на випадки, коли використання телефона необхідне для виконання військовими своїх обов'язків.

Нагадаємо:

  • У лютому Держдума Росії прийняла в третьому читанні закон, який забороняє військовослужбовцям розповідати в інтернеті і ЗМІ інформацію про себе і товаришів по службі.
  • Раніше повідомлялося, що Міноборони Росії заборонить військовослужбовцям викладати в інтернет фото, відео та геотеги, розміщувати в ЗМІ інформацію про себе, своїх товаришів по службі або самій службі.
  • Також в Росії чиновникам і військовим можуть заборонити WhatsApp, Viber, Telegram.
  • У 2014 році в Instagram з'явилися знімки військової техніки і російських військових, яких відправляють з Владивостока на схід України. Їх виставив користувач avto25, а також позначив місце, де були зроблені знімки.
  • Завдяки подібним фото в соцмережах, неодноразово підтверджувалося перебування російських солдатів на Донбасі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: