У Росії засекретили доповідь про виправдання корупції

Середа, 6 березня 2019, 12:38

Мін'юст Росії відмовився оприлюднити доповідь для уряду, згідно з якою корупційні правопорушення будуть виправдовувати "обставинами непереборної сили".

Про це повідомляє Центр антикорупційної політики партії "Яблуко", який запросив доповідь у Мін'юсту.

"Надати текст доповіді в уряд Російської Федерації не є можливим, оскільки даний документ належить до службового листування з урядом РФ, матеріали якого не надаються", - відповіли в міністерстві.

Відзначається, що доповідь присвячена пом'якшенню закону для корупціонерів.

Відповідно до законопроекту, який розробляє Мін'юст, корупціонери можуть бути звільнені від відповідальності, якщо на корупцію були "об'єктивні причини".

Оскільки доповіді у відкритому доступі немає, то невідомо, які саме корупційні порушення будуть виправдовувати форс-мажором.

У ЦАП впевнені, що ініціатива Мін'юсту помилкова і посилить корупцію в Росії.

"Зараз багато правопорушень розбирають комісії всередині держорганів. Це велика вада системи – чиновники перевіряють самі себе на корупцію. Якщо дати їм додатковий інструмент уникнення покарання, результат буде ще більш плачевний", - заявив директор ЦАП, юрист Олексій Карнаухов.

ЦАП має намір оскаржити відмову надати доповідь.

"У федеральних законах немає "службового листування" як підстави для відмови на запит інформації", - підсумували антикорупціонери.

Нагадаємо:

  • В Україні перед виборами президента прихильники чинної влади також почали виправдовувати корупцію. Зокрема блогер Карл Волох писав, що влада "змушена красти". "Та корупція, яка зберігається при нинішній владі (на порядок нижче, ніж до 2014), є, багато в чому, вимушеною – головним чином, тому, що владі доводиться красти, щоб на ці гроші хоч почасти інформаційно і організаційно протистояти атаці об'єднаних путінско- олігархічних інформаційних військ", - писав Волох.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: