Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УПЦ МП вирішила судитись з Мінкультом за свою назву

П'ятниця, 22 березня 2019, 14:57

Київська православна церква Московського патріархату подала до суду позов до Міністерства культури через вимогу вказати у своїй назві приналежність до Росії.

Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва.

Церква просить скасувати наказ Мінкульту, яким було затверджено перелік релігійних організацій, що мають вказувати у назві свою причетність до регілійних організацій країни-агресора Росії.

Також УПЦ МП просить визнати протиправним розміщення в "Урядовом кур’єрі" переліку таких церков.

Наразі суд вирішує питання про відкриття адміністративного провадження у справі.

Нагадуємо:

  • 20 грудня 2018 року Верховна Рада проголосувала за проект закону, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.
  • Речник УПЦ МП архієпископ Климент заявив: "Цей закон до нашої церкви ніякого стосунку не має, тому що жодним чином ніде не прописано, що ми маємо стосунок, субординацію, керування з якимось закордонним центром, де є держава-агресор".
  • Пізніше в УПЦ МП заявили, що законопроект порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.
  • 22 грудня вказаний закон підписав президент Петро Порошенко.
  • Українська православна церква Московського патріархату заявила, що ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо цього закону.
  • 26 січня Міністерство культури оприлюднило перелік релігійних організацій, які мають змінити назву.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: