Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві заводам оборонпрому і кіностудії Довженка погрожують відрізати світло

Середа, 20 березня 2019, 11:53

Із 1 квітня 64 столичним організаціям погрожують відключити електроживлення через відсутність договорів з новим постачальником послуг.

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації з посиланням на постачальника "останньої надії" ДП "Укрінтеренерго".

"Станом на 19 березня кандидатами на відключення є 64 організації, які не уклали договір із новим електропостачальником", - йдеться в повідомленні.

Серед них 2 підприємства "Укроборонпрому" (завод "Маяк" і ДП "Київський науково-дослідний інститут гідроприладів"), "Центр державного земельного кадастру" (адмініструє базу даних усіх земельних ділянок), кіностудія імені О. Довженка, кілька підприємств КП  "Київпастранс", "ДІМ-СЕРВІС 19" (будинки забудовника Войцеховського на Харківському шосе).

У КМДА пояснили, що згідно з законом, постачальник "останньої надії" (ПОН) не мав права відмовити компанії в укладанні договору та мусив надавати послуги електропостачання, але не більше ніж 90 днів. Оскільки такі договори були укладені з 1 січня, то їх термін спливає 1 квітня.

"Далі ПОН має ініціювати припинення електропостачання споживачу, якщо за 3 місяці клієнт не вибрав собі постачальника електроенергії та не уклав із ним договір на ринкових умовах", - йдеться в повідомленні.

У КМДА підкреслили, що за законом оператор системи розподілу зобов’язаний негайно виконати припис постачальника "останньої надії" та припинити електропостачання споживачу.

"Якщо клієнт не згоден із сумою у рахунках, відключенням або переведенням до постачальника "останньої надії", то всі ці питання він вирішує виключно з постачальником", - додали у КМДА.

Нагадаємо:

  • З 1 січня 2019 року в Україні вступила в дію реформа ринку електроенергії.
  • Найбільших змін зазнали умови постачання електроенергії для юридичних осіб. Підприємства, організації, установи, чия договірна потужність електроустановок перевищує 150 кВт, мали до 11 грудня 2018 року вибрати собі постачальника електроенергії та укласти з ним договір на ринкових умовах.
  • Компанії, які не знайшли постачальника у новому ринку, згідно зі ст. 64 ЗУ "Про ринок електроенергії" та рішенням Кабміну, із 1 січня стали клієнтами постачальника "останньої надії", функції якого на всій території України виконує ДП "Укрінтеренерго".
  • Загалом в Україні таких компаній 1 тисяча 339.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: