Держдеп США: російський "референдум" в Криму - фарс під дулами пістолетів

Неділя, 17 березня 2019, 02:20
Держдеп США: російський референдум в Криму - фарс під дулами пістолетів

У Державному департаменті США назвали "фарсом під дулами пістолетів" проведений Росією 5 років тому, у березні 2014-го, "кримський референдум".

Про це заявив заступник речника Держдепу Роберт Палладіно.

"Російський так званий "референдум" під дулами пістолетів в Криму п’ять років тому був фарсом, по праву засудженим міжнародним співтовариством. Крим - це Україна", - написав Палладіно у Twitter.

Нагадаємо:

  • В лютому 2014 року, після зміни влади в Україні, у Криму з'явилися військові без розпізнавальних знаків, так звані "зелені чоловічки", які фактично захоплювали українські військові частини.
  • 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся невизнаний світом "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.
  • 17 квітня президент РФ Володимир Путін вперше публічно визнав, що "зелені чоловічки" в Криму - це російські військові.
  • У червні 2018 року Путін ухильно відповів на питання про роль російських військ в анексії Криму, заявляючи, що вони "забезпечили проведення незалежних вільних виборів" на півострові.
  • Росія досі не визнає присутності своїх військових на окупованому Донбасі.
  • Глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов розповів, що захоплення півострова відбулося під особистим керівництвом президента РФ Володимира Путіна.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: