Аудит оборонки: Порошенко назвав три подальші кроки

Неділя, 10 березня 2019, 22:28
Аудит оборонки: Порошенко назвав три подальші кроки
фото - УНІАН

Аудит "Укроборонпрому" має здійснювати одна з чотирьох всесвітньовідомих аудиторських компаній.

Про це ввечері 10 березня в ефірі телеканалу ICTV заявив президент України Петро Порошенко.

"Аудит "Укроборонпрому" - щоб довіряли і міжнародні партнери, бажано, щоб робила одна з чотирьох всесвітньовідомих аудиторських компаній. Інші - менший рівень довіри", - пояснив Порошенко.

За його словами, урядова аудиторська служба і Рахункова палата та інші відповідні органи "будуть залучені до ревізії кожного контракту".

"Ні в кого не має виникати жодного сумніву щодо рішучості і ефективності наших дій", - зазначив президент.

"Третє - розслідування скоєних злочинів. Якщо це високопосадовці - це компетенція НАБУ і САП. Всі розуміють, що президент не має жодного впливу на ці розслідування, розслідування має бути незалежним", - заявив Порошенко.

Розслідувати злочин та поінформувати суспільство має, якщо виявить, ГПУ, ДБР "чи будь-хто, хто його виявить".

"І це має бути абсолютно прозоро, громадськість має бути добре поінформована - що і як там відбувається", - зазначив глава держави.

"Якщо це буде шоу, причому шоу роблять ті, хто крав на армії, - колишні міністри, колишні прем'єр-міністри, - я не дам цього зробити", - підсумував Порошенко.

Читайте також: 

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо: 

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • Гладковський-молодший подав до суду на журналістів програми "Наші гроші" через оприлюднене розслідування, в якому він фігурує. 
  • 4 березня Порошенко звільнив Олега Гладковського з РНБО.
  • Президент Петро Порошенко заявив, що вимагає у правоохоронних органів термінової перевірки інформації, викладеної у розслідуванні, а також про необхідність проведення міжнародного аудиту в Укроборонпромі до кінця 2019 року. 
  • Дані системи закупівель "Prozorro", за інформацією "Наших грошей", свідчать, що тендер про міжнародний аудит державного концерну "Укроборонпром", який пообіцяв ініціювати Петро Порошенко, був оголошений ще в 2017 році.
  • У НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ, а генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з РФ.
  • 7 березня НАБУ провело обшуки у екс-першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: