Рада "повісила" розслідування щодо розкрадань оборонки на вже існуючу ТСК

Четвер, 28 лютого 2019, 13:40

Верховна Рада розширила коло питань, якими займається тимчасова слідча комісія за фактами розкрадань у Збройних силах, доручивши їй вивчити інформацію ЗМІ про зловживання в "Укроборонпромі" при закупівлі комплектуючих.

Рішення підтримали 229 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Постанову №10104 ініціювали глави фракцій "Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт" Артур Герасимов і Максим Бурбак.

Нардепи уповноважили ТСК, яка вивчає факти розкрадань з 2004 по 2017 рік, провести розслідування за матеріалами, які були оприлюднені в ЗМІ щодо закупівлі запчастин, комплектуючих і устаткування для підприємств ДК "Укроборонпром".

Повноваження комісії також будуть поширюватися на правопорушення в оборонній сфері протягом 2018-2019 років.

Крім того, Рада доручила комісії провести публічне засідання спільно з представниками Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Міністерства оборони, ДК "Укроборонпром", щоб розслідувати оприлюднені в ЗМІ факти зловживання в оборонній сфері.

Читайте також: Розслідувач Леся Іванова про кейс Гладковського: У нас не було мети робити щось "під вибори"

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо:

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. В ньому фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував десь у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Держпідприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • Олег Гладковський заявив про тимчасове припинення повноважень першого заступника секретаря РНБО та закликав правоохоронні органи перевірити оприлюднені у журналістському розслідуванні проекту Bihus.Info дані.
  • В "Укроборонпромі"звинуватили журналістів у маніпуляції. Водночас на час слідства відсторонили директорів двох своїх підприємств.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: