Обшуки в охоронній фірмі диякона МП: гроші, зброя й антиукраїнська література

Середа, 27 лютого 2019, 11:44

Правоохоронці провели обшуки у приміщеннях групи охоронних компаній "Служба безпеки Стелс", співзасновником яких є один зі священнослужителів УПЦ МП.

Співробітники Служби безпеки України спільно з київськими представниками Державної фіскальної служби та прокуратури провели обшуки 26 лютого.

За даними СБУ, внаслідок незаконної діяльності групи охоронних компаній до держбюджету не надійшло понад 9 мільйонів гривень податків.

"За результатами проведених процесуальних дій правоохоронці отримали документальні матеріали, які свідчать про вчинення фігурантами провадження злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах)" – заявляє СБУ.

"Крім цього, у ході обшуків виявлено літературу антиукраїнського змісту, яка закликає до міжрелігійної ворожнечі, вогнепальну зброю і набої до неї", – додала спецслужба.

"Також встановлено зв'язок вказаного священнослужителя УПЦ (МП) з російськими парамілітарними структурами", – заявила СБУ.

 
 
 
 
 
 
 

Триває досудове слідство.

Напередодні речник спікера Верховної Ради та релігієзнавець Андрій Ковальов писав про обшуки в офісі охоронної фірми "Стелс-1", власником якої є В'ячеслав Павлів – бізнесмен і диякон храму на честь Іосафа Бєлгородського Московського Патріархату.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: