Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини дня: Гладковський, скасування статті про незаконне збагачення, 10 років за ДТП у Харкові

Вівторок, 26 лютого 2019, 20:25

Перші реакції на розслідування про Гладковського, Тимошенко заявила про початок процедури імпічменту президента Петра Порошенка, Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення — новини, які були актуальні 26 лютого.

Про Гладковського

25 лютого вийшло розслідування журналістів програми "Наші гроші", з якого стало відомо, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Реагували на розслідування вже сьогодні. Представниця президента Ірина Луценко знайшла дивним, що ця історія з’явилась перед виборами. Юлія Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями починають процедуру імпічменту президента Петра Порошенка. Володимир Зеленський каже, що це "кабздєц".

У "Укроборонпромі" звинуватили журналістів у маніпуляції.

Трохи пізніше Олег Гладковський звернувся в правоохоронні органи із заявою про перевірку оприлюднених у розслідуванні фактів. Також він попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО. Його відсторонення підтримав Петро Порошенко, який теж вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації.

А ще ми поговорили із авторкою розслідування Лесею Івановою і розпитали її про те, чи готувався матеріал "під вибори", як журналісти перевіряли дані, що буде у наступних частинах та до чого готуватися президентові Порошенку.

Про незаконне збагачення

Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості.

Про ДТП у Харкові

Суд призначив по 10 років в’язниці водіям Олені Зайцевій і Геннадію Дронову за смертельне ДТП у Харкові.

Обидвом також призначили додаткове покарання – позбавлення прав на керування на 3 роки.Також суд задовольнив усі цивільні позови постраждалих про грошові компенсації.

Про Євробачення

Телеканал СТБ, який 4 роки проводить нацвідбір на Євробачення, заявляє, що співачка Maruv потрапила на конкурс за погодженням з Національною суспільною телерадіокомпанією України.

При цьому тріо Freedom Jazz, яке посіло друге місце у Нацвідборі на Євробачення, відмовилося їхати на конкурс замість Maruv.

А організатори московської пре-паті міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" запросили до себе співачку Maruv.

Про інші важливі новини

Детективи Національного антикорупційного бюро з'ясували, що керівники Полтавської облдержадміністрації вимагали від підприємців мільйонні відкати та хабарі у вигляді сотень тисяч доларів, елітних машин та коштовних гаджетів.

В Одесі біля воріт Селекційно-генетичного інституту на Овідіопольській дорозі виявили тіло відомого колишнього атовця та активіста Сергія Барсукова.

Промислове виробництво в Україні в січні 2019 року скоротилося на 3,3% в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: