Новини дня: УПЦ МП не визнає автокефальну церкву, п’яний СБУшник викрав авто

Понеділок, 17 грудня 2018, 20:36
Новини дня: УПЦ МП не визнає автокефальну церкву, п’яний СБУшник викрав авто

Священики УПЦ МП не визнають створення автокефальної церкви в Україні, у Києві п’яний СБУшник з пістолетом викрав авто у таксиста, Мінприроди ініціює заборону на використання диких тварин у цирках — новини, які обговорювали 17 грудня.

Про церковні справи

На позачерговому засіданні священного Синоду представники Української православної церкви Московського партріархату заявили, що не визнають створення автокефальної церкви в Україні і рішення об'єднавчого собору для них немає ніякого значення.

А митрополит Вінницький і Барський Симеон та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко)  були звільнені зі своїх посад, а також їм заборонено священнослужіння.

Тим часом у Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію нової Православної церкви України.

Про новини з міст

У Києві на вулиці Борщагівській правоохоронці затримали п’яного підполковника СБУ, який під погрозою пістолета викрав авто у таксиста.

У Харкові в аеропорту правоохоронці затримали уродженця міста Дніпро, якого підозрюють у замовленні вбивства бердянського громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка.

У Львові розпочинають роботи зі знесення 30-метрової аварійної стели, що є частиною Монументу слави на вулиці Стрийській.

Про інші важливі новини

Мінприроди ініціює заборону на використання диких тварин у цирках та введення адміністративної відповідальності за такі дії. 

Європейський союз вчергове закликав Україну скасувати мораторій на експорт необробленої деревини.

Франція з 2019 року обкладе податком великі технологічні компанії. Оподаткування великих ділових операцій Google, Apple, Facebook та Amazon дозволить поповнити французький бюджет наступного року на приблизно 500 мільйонів євро.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: