У Косово затримали українського пропагандиста "русского мира"

П'ятниця, 16 вересня 2016, 11:30

Російська журналістка Оксана Сазонова і український оператор Сергій Білоус заарештовані у самопроголошеній Республіці Косово.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на белградський медіацентр "Русский экспресс", з яким співпрацюють Сазонова і Білоус.

"У Косово заарештували журналісти Сергій Білоус з українським паспортом і Оксана Сазонова з російським. За попередньою інформацією, поліцію викликав співробітник у цивільному. Ймовірна причина затримання – нелегальний перетин кордону. За деякими даними, вони перекинуті в Пріштіну, де їх слід губиться", – повідомили в медіацентрі.

Як розповів у телефонній бесіді з ТАСС водій Звонко Михайлович, який возив журналістів у ході поїздки по самопроголошеній республіці, журналісти проводили зйомки і брали інтерв'ю у місцевих жителів у кількох містах Косова.

"У четвер в місті Велика Хоча до нас підійшли поліцейські і попросили їх пред'явити паспорти та візи. Косовських віз у них не було, тому нас відвезли в поліцейський відділок і три години тримали там, а потім повезли в Приштину (столицю самопроголошеної Республіки Косово – ред.)", – розповів Михайлович.

За його словами, журналісти їхали в поліцейській машині, а йому було сказано слідувати за ними на своїй. У Пріштині Михайловичу повернули паспорт, а журналістів відвезли в один із відділків поліції, повідомивши водієві, що збираються їх депортувати до адміністративного переходу з Сербією. Проте коли саме це станеться, не уточнили, розповів він.

За словами Михайловича, телефони журналістів відключені, зв'язатися з ними немає можливості.

Білоус співпрацює з "Русским экспрессом", а Сазонова є головним редактором порталу NewsFront.

У свою чергу "Телекритика" зазначає, що обидва журналіста співпрацюють з інформагентством NewsFront. Це видання заявляє, що "бачить своєю метою захист інтересів російської цивілізації, показ справжнього обличчя противників русского мира".

Як уточнив керівник цього інформагентства Костянтин Книрик, Сазонова є керівником сербської редакції News Front, а Сергій Білоус – оператор-фрілансер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: