СК Росії пояснив факт побиття Сенцова "садомазохізмом"

Середа, 8 жовтня 2014, 15:26

СК Росії відмовився розслідувати знущання з боку правоохоронців над Олегом Сенцовим, заявивши, що травми він отримав нібито до затримання від свого "партнера" під час садомазохістськими ігор.

Про це йдеться в тексті постанови про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом тортур над Сенцової, повідомляє Эхо Москвы.

Слідчий Військово-слідчого управління Слідчого комітету Чорноморського флоту РФ майор юстиції Опарін В. А. заперечує необхідність розслідувати обставини побиття Сенцова.

Своє рішення він обґрунтовує тим, що в ході обшуку, проведеного за місцем проживання Олега Сенцова, були виявлені "предмети садомазохістській спрямованості".

Саме виявленням у житлі Сенцова цих предметів майор Опарін на 10 аркушах відмовного постанови пояснив наявність зафіксованих на тілі Сенцова травм.

Органи попереднього слідства "доходять висновку, що вищевказані тілесні ушкодження у Сенцова О. Г. могли утворитися в результаті задоволення інтимних (сексуальних) потреб останнього, за допомогою зазначених предметів у процесі сексуальних взаємин з партнером (партнерами), а повідомлення Сенцова О. Г. про отримання ним цих тілесних ушкоджень в результаті фізичного впливу на нього при затриманні співробітниками ФСБ Росії носять суб'єктивний характер і спрямовані на дискредитацію співробітників ФСБ Росії".

При цьому в постанові слідчого повністю відсутній як опис виявлених предметів та їх детальний опис, так і відомості про подальшу долю цих предметів.

Крім того, відсутній висновок спеціаліста, яке б підтвердило або спростувало, чи мають нібито виявлені за місцем проживання Сенцова предмети якесь відношення до занять "садомазохістської спрямованості".

Також відсутній висновок спеціаліста, що може підтвердити або спростувати, що характер травм, зафіксованих на тілі обвинуваченого, відповідає висновкам слідчого Опаріна.

Слідчим не встановлено особистості партнера (партнерів), які могли мати якесь відношення до обставин отримання Сенцовим описаних травм, не встановлено ​​дати (дат), коли ці обставини могли мати місце.

Сам Олег Сенцов ні разу не був опитаний представниками слідства про обставини отримання ним зазначених травм.

Як повідомлялося, Слідчий комітет Росії відмовився порушувати кримінальну справу за фактом побиття українського режисера співробітниками ФСБ під час затримання в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: