Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін хоче, щоб власники не ховалися за тещами та іншими

Понеділок, 6 жовтня 2014, 14:24

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді розкрити всю інформацію про реальних власників українських компаній і дані про нерухомість високопоставлених чиновників.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Яценюк уточнив, що відповідний законопроект про визначення кінцевих вигодоотримувачів - юридичних осіб і публічних діячів - подано у парламент.

"Якщо цей закон буде ухвалено, то будь-які суб'єкти підприємницької діяльності – це компанії, акціонерні товариства, товариства з обмеженою відповідальністю – будуть зобов'язані розкривати всю інформацію про реальних власників компаній", - сказав прем'єр.

"Сьогодні компанії зареєстровані на офшори, а фактичними власниками компаній можуть бути або державні службовці, або члени уряду, або співробітники Адміністрації президента, і побачити це неможливо", - відзначив він.

"Тому основне завдання цього закону – це розкриття інформації про всіх реальних власників, щоб чиновники не ховалися за родичами, за офшорами, за тещею та за іншими особами, які є номінальними власниками", - наголосив Яценюк.

За його словами, друга новація цього законопроекту - будь-який громадянин отримає доступ до інформації про власників усього нерухомого майна в Україні.

"Ми побачимо, у кого які будинки, квартири, нерухомість, і отримаємо реальний доступ до всіх баз даних усієї нерухомості України", - сказав Яценюк.

Він сподівається, що Верховна Рада розгляне цей законопроект 7 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: