Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російським депутатам наказали здати дипломатичні паспорти

Вівторок, 28 жовтня 2014, 13:25

Голова Держдуми РФ Сергій Наришкін розпорядився до 31 жовтня здати видані депутатам дипломатичні паспорти.

Наришкін направив керівникам думських фракцій листи з проханням "організувати роботу" з повернення дипломатичних паспортів депутатів до 31 жовтня, а в подальшому забезпечити суворе дотримання режиму їх видачі і здачі, передає РБК.

Згідно з даними управління міжнародного співробітництва Держдуми, депутатами порушується порядок одержання, використання і здачі на зберігання дипломатичних паспортів, йдеться у зверненні Наришкіна.

"В умовах погіршення відносин з країнами ЄС і введення санкцій з боку США, ЄС та Японії порушення депутатами Держдуми порядку використання дипломатичних паспортів може викликати непередбачувані наслідки", - пояснює спікер.

Однак, як заявив виключений з "Справедливої ​​Росії" Дмитро Гудков, це "тренд на приниження" і бажання керівництва Держдуми регулювати поїздки депутатів, особливо опозиційних.

"Щоб, наприклад, Гудков не зміг з дипломатичним паспортом поїхати до Німеччини взяти участь в конференції, присвяченій боротьбі з корупцією", - каже він.

За словами Гудкова, він скористався ним тільки один раз - коли поїхав з депутатом Іллею Пономарьовим в Одесу, коли ж до цього він просив видати йому паспорт для поїздки в Європу, то не отримав його.

Нагадаємо, Дмитро Гудков один з небагатьох російських депутатів, який утримався від голосування за входження Криму до складу РФ

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: