Вибори в Раду точно не пройдуть в 14 округах Донбасу

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 14:36

У 14 з 32 виборчих округів на Донбасі парламентські вибори не відбудуться.

Про це під час брифінгу повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, передає Інтерфакс-Україна.

"У Донецькій області з 21 виборчого округу точно не зможуть взяти участь у голосуванні виборці, які проживають на території 8 виборчих округів", - повідомив він.

Охендовський також додав, що в Луганській області з 11 виборчих округів "в 6 абсолютно точно голосування не пройде".

Глава ЦВК назвав 8 виборчих округів, в яких неможливо буде провести вибори в Донецькій області: це 41, 42, 43, 44 виборчі округи (все в Донецьку) і 54 (Шахтарськ), 55 і 56 (Макіївка) і 61 (Старобешево) - "ці території повністю знаходяться під контролем терористів".

Крім того, глава ЦВК зазначив, що з решти 13 виборчих округів в Донецькій області точно будуть проведені вибори в 10.

За його словами, чи будуть точно проведені вибори в 3 округах, поки питання не вирішене.

"Є також ще 3 округи, які для нас наразі є проблемними, і ситуація на них буде дуже детально вивчатися Центрвиборчкомом перш ніж робити висновок про можливість проведення на них голосування", - підкреслив Охендовський.

За його словами, до проблемних округів відносяться округ 45 (Донецьк, Авдіївка, Ясинувата і Ясинуватський район), 51 (Горлівка) і проблемний округ №53 з центром (Єнакієве).

За словами Охендовського, якщо на виборчих дільницях цих округів буде забезпечено прозоре голосування, якщо там зможуть спостерігати за виборами спостерігачі як громадські, так і міжнародні, якщо окружна виборча комісія, за допомогою системи "Вибори" буде здатна передати протоколи в ЦВК, то "безумовно , голосування на цих виборчих дільницях зможе відбутися".

Глава Центрвиборчкому також відзначив, що на 51 виборчому окрузі (Горлівка Донецької області), за попередніми оцінками Центральної виборчої комісії, зможе працювати лише одна виборча дільниця, одна виборча комісія і "вона знаходиться майже на лінії фронту і досить часто піддається обстрілу з боку терористичних угруповань".

Охендовський уточнив, що ЦВК змінила тимчасове знаходження окружної виборчої комісії №53 на місто Вуглегірськ.

Голова ЦВК зазначив, що ОВК по 53 округу вдалося сформувати 18 дільничних виборчих комісій, але у ЦВК є інформація, що процес їхнього створення не був бездоганним.

За словами Охендовського з 11 виборчих округів Луганської області в 5 округах голосування на дострокових парламентських виборах точно відбудеться. Це округу 106 (м.Сєвєродонецьк), 107 (м.Лисичанськ), 112 (м.Рубіжне), 113 (Сватове) і 114 (г.Беловодск).
Він також зазначив, що в 6 виборчих округах Луганської області точно не пройде голосування. "Там не створені дільничні виборчі комісії", - уточнив М.Охендовський.

"У 6 окружних виборчих комісій з 6 одномандатних округів голосування проводитися не буде. Це округу 104 і 105 (м.Луганськ), 108 (м.Красний Луч), 109 (м.Краснодон), 110 (м.Алчевськ) і 111 (м.Сєвєродонецьк) ", - уточнив голова Центрвиборчкому.

Як повідомлялося, в ЦВК на ранок 17 жовтня надійшло 60 350 заявок від виборців про тимчасову зміну місця голосування на позачергових парламентських виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: