Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: провокатори зірвали кілька важливих голосувань

Вівторок, 14 жовтня 2014, 16:17

Через провокації під Верховною Радою зірвано голосування по декількох законопроектах.

Як пише міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook, не виділено кошти на агентство, яке займається справами поранених і ветеранів АТО, і не вирішено питання голосування на виборах військових, які перебувають у зоні антитерористичної операції.

"Останній день у парламенті був продуктивний, як ніколи, – проголосовано масу позитивних законів і щодо антикорупційного законодавства, щодо відповідальності за підкуп виборців... Але ж ні – бійка штурм, вибухові пакети", - обурюється він.

"У підсумку Рада закрилася – зірвано голосування за соціальний закон щодо виділення коштів по агентству, яке займаються справами поранених і ветеранів АТО", - пише Аваков.

"Зірвано закон, який регламентує голосування 50 000 військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО – позбавили їх, таким чином, права голосу?", - додає Аваков.

На порядку денному парламенту на вечірнє засідання також планувалася ратифікація декількох документів, розгляд змін до закону про волонтерську діяльність, змін до бюджетного кодексу із пропозиціями президента та інше.

Голова МВС наголошує, що в результаті зіткнень під парламентом 14 жовтня поранено 15 міліціонерів, 2 важко: "пробита голова бійця, розірвана вибухопакетом нога".

"Яка така війна, яка причина додала 15 поранень бійцям?! Кому була вигідна буза під Радою, крім ворогів України?", - обурюється Аваков.

За його словами, "підла й злочинна поведінка неприборканих радикалів" варта "і осуду, і реакції".

"Потакань і потурань бардаку не буде. За підсумками зіткнень під парламентом, правоохоронцями затримано 37 учасників заворушень. Людей, які безпосередньо брали участь у бійках, кидали бруківку, кидали вибухопакети, стріляли по вікнах Верховної Ради. Жалю й знижок на, мовляв, ми "брати майданівці, – нуль ", - заявляє Аваков.

Як відомо, 14 жовтня мало відбутися останнє засідання Верховної Ради нинішнього скликання, однак депутати погодилися зібратися в разі потреби до виборів ще.

А потім через зіткнення під парламентом у той час, як не увінчалися успіхом кілька спроб проголосувати за закон про визнання воїнів УПА учасниками бойових дії часів Другої світової війни, голова Верховної Ради закрив засідання достроково.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: