Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З'їзд суддів рекомендував перевести суддів з Донбасу до інших регіонів

П'ятниця, 26 вересня 2014, 20:00

Позачерговий з'їзд суддів України визнав неможливою роботу судів у деяких районах проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться в рішенні з'їзду, за яке в п'ятницю проголосували 360 із 363 делегатів.

"Визнати, що здійснення незалежного правосуддя в окремих зонах проведення АТО на території Донецької та Луганської областей є неможливим", - сказано в документі.

З'їзд суддів визнав, що в зоні АТО судді щодня наражаються на смертельну небезпеку, виконуючи свої професійні обов'язки.

У рішенні з'їзду рекомендується Вищій кваліфікаційній комісії суддів оперативно розглянути питання переведення до інших регіонів усіх суддів із Донбасу, які не хочуть залишатися в зоні АТО.

Крім того, в рішенні з'їзд рекомендує Раді суддів звернутися до Верховної Ради та президента України з тим, щоб посилити гарантії захищеності суддів та запобігти тиску на судову систему.

Рекомендується також звернутися до парламенту із заявою про неприпустимість зниження витрат на утримання судової системи і до Кабміну з проханням зрівняти за зарплатою працівників судової системи з працівниками виконавчої влади.

Крім того, в рішенні йдеться про необхідність створення посад прес-секретарів при місцевих судах, а також про введення обов'язкового моніторингу інформації в ЗМІ для оперативного реагування на подачу недостовірних і ганебних відомостей про суддів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: