Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джемілєв: народ так залякали, що вони бояться підійти до Меджлісу

Четвер, 18 вересня 2014, 12:05

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв назвав захоплення будівлі Меджлісу в Сімферополі "бандитським нальотом".

Про це він заявив в коментарі інформагентству QHA.

"Ну, це бандитський наліт. Вони ж (судові пристави) абсолютно абсурдні речі говорять, нібито вони винесли якесь рішення, якийсь суд, про який ми взагалі не в курсі", - сказав Джемілєв.

І фонд (Фонд "Крим"), якому нібито винесено якесь судове рішення, навіть не знає про те, що йому пред'являють якесь рішення. Зараз там з'ясовують, що це за суд - виявляється, суддя вже давно у відпустці... Відвертий рейдерський бандитський наліт, - зазначив він.

Джемілєв каже, що кримськотатарський народ у Криму дуже наляканий, тому люди не можуть вплинути на ситуацію, що склалася.

"Хотілося б, щоб народ якось відреагував, але народ так залякали, що вони навіть бояться підійти до Меджлісу, коли відбуваються ці явно бандитські речі. Тому що вони (ФСБ) всіх фотографують, а на наступний день у них будуть проводити обшуки, накладатимуть величезні штрафи ", - підкреслив Джемілєв.

Він додав, що реагує на ці події спокійно, бо "все одно все це буде повернуто назад".

"Звичайно, будемо мобілізовувати світову громадськість. Посольство США свою стурбованість висловило, турецьке посольство реагуватиме, направлені листи президенту, прем'єр-міністру про те, що відбувається. Кримськотатарська діаспора дзвонить, питає, що робити", - розповів нардеп.

Також українська сторона має намір діяти через суди.

Самопроголошений т.в.о. голови республіки Сергій Аксьонов заявив, що обшуки в офісі Меджлісу кримськотатарського народу пов'язані з "сигналами про наявність забороненої літератури".

Співробітники правоохоронних органів пред'явили вимогу чолі БО "Фонд" Крим "Різе Шевкієву про те, що якщо протягом доби співробітники Меджлісу і "Фонду "Крим" з речей не залишать будівлю Меджлісу, вони будуть виселені силою. Будівлю буде опечатано в будь-якому випадку.

16 вересня, в будівлі Меджлісу кримськотатарського народу проводився 12-ти годинний обшук.

В результаті було вилучено документи, протоколи, USB-флеш-накопичувачі, касети, ісламська література і комп'ютери. Представники Меджлісу розцінюють це факт, як тиск і спробу знищити Меджліс кримськотатарського народу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: