Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО: "гуманітарний конвой" – це прикриття для нарощування російських військ

Вівторок, 26 серпня 2014, 11:52

Так званий гуманітарний, який Росія направляла в Україну, насправді був спробую відволікти увагу Заходу від нарощування російських військ в Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен в інтерв’ю Financial Times.

"Без сумніву, вся затія з конвоєм служила меті, як мінімум, відволікти увагу від якомога відкритіших військових операцій", – сказав він.

Расмуссен виразив побоювання, що військові успіхи України на Донбасі можуть спровокувати Кремль до більш прямих дій щодо українських військ та поглиблення конфлікту, у якому вже загинули дві тисячі людей.

За його словами, у НАТО є багато доказів з різних джерел щодо посилення російського військового вторгнення, у тому числі артобстрілів території України з боку Росії. Він додав також, що Росія продовжує нарощувати війська біля кордону.

Расмуссен додав, що відмова Кремля у дозволі українцям та представникам Червоного хреста оглянути "гуманітарний конвой" може свідчити про те, що вантажівки насправді призначалися для підтримки сепаратистів і те ж стосуватиметься і можливого другого конвою.

"Не можна виключати, що так звана гуманітарна операція насправді є прикриттям для військового вторгнення. … Якщо їм нічого приховувати, чому вони відмовили Червоному хресту?" – зазначив він.

Генсек НАТО нагадав, що на саміті альянсу, який відбудеться наступного тижня, будуть прийняті заходи для підвищення обороноздатності країн – членів альянсу, які граничать з Росією та Україною.

"У майбутньому ви побачите більш відчутну присутність НАТО на сході. Це – прямий наслідок російської поведінки", – заявив Расмуссен.

Як відомо, у понеділок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія має намір відправити в Україну ще один "гуманітарний конвой". За його словами, відповідну ноту Києву вже направили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: