Порошенко підписав закон, за яким каратимуть спонсорів сепаратизму

Вівторок, 8 липня 2014, 20:30

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за фінансування сепаратизму".

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Згідно із законом, фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, карається позбавленням волі на термін від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до двох років та з конфіскацією майна.

Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, карається позбавленням волі на термін від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до двох років та з конфіскацією майна.

Особа може бути звільненою від кримінальної відповідальності за ці дії, якщо вона не є керівником організованої групи та якщо вона до повідомлення їй про підозру у вчиненні злочину добровільно заявила про те, що сталося, або іншим чином сприяла припиненню незаконної діяльності або запобіганню злочину.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила закон №4822 19 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: