Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала найманця, який обстрілював житлові квартали Луганська

Середа, 23 липня 2014, 19:58

Служба безпеки України затримала наводчика мінометного розрахунку, який разом з іншими терористами обстрілював житлові квартали Луганська.

Ним виявився громадянин України Володимир Смирнов, якого завербував до бандформувань терористичної організації "ЛНР" росіянин Микола Замараєв на прізвисько "Шмига".

За службу на боці терористів російський куратор пообіцяв  Смирнову військовий одяг, житло та 2,5 тис. гривень щомісяця.

"Найманець пройшов спеціальну підготовку як наводчик мінометного розрахунку у навчальному центрі, організованому російськими спецслужбами у Луганську на базі гуртожитків  університету, де його інструкторами були військовослужбовці РФ", - повідомили в прес-службі СБУ.

За здобутими даними, 17 липня разом з чотирма бойовиками Смирнов, виконуючи роль коректувальника вогню, із встановлених у луганському мікрорайоні  Мирний 122-мм мінометів обстріляли житловий квартал обласного центру Степний.

У результаті обстрілу було поранено військовослужбовців ЗС України та пошкоджено бойову машину сил АТО.

СБУ стосовно бойовика зареєстровала кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч.1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Окрім того, СБУ затримала в Артемівську Донецької обсласті місцевого мешканця, який незаконно збирав та передавав терористам на Сході України інформацію про пересування та дислокацію підрозділів ЗС України в зоні АТО.

Українець Дмитро Правденко за вказівкою одного з ватажків терористів. у травні-липні 2014 року незаконно прослуховував радіопереговори Збройних сил України.

Він також спостерігав за пересуванням українських військовиків та передавав ці відомості бандформуванням, які вели обстріл позицій сил АТО та збивали українські літаки.

Після того, як українські військові підрозділи витіснили бойовиків з Артемівська, Правденко залишився у місті й продовжував шпигувати на користь терористів.

У зловмисника вилучили модернізовану радіостанцію, інші речові докази його протиправної діяльності, він визнав свою провину.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: