У районі "Ізварине" бої, обстановка в зоні АТО напружена

Середа, 16 липня 2014, 20:47

У районі прикордонного пункту пропуску "Ізварине" в Луганській області тривають запеклі бої між силами АТО і російськими найманцями.

Про це в середу на брифінгу повідомив речник інфоцентру РНБО Андрій Лисенко.

"Найбільш запеклі бої з російськими найманцями ведуться в районі населених пунктів Амвросіївка, Маринівка, Ізварине. На підтримку українських підрозділів активно діє артилерія і авіація", - сказав він.

На уточнююче запитання про ситуацію з українськими силовиками в районі Ізварине Лисенко сказав: "Саме там зараз тривають бої, ми не можемо поки дати якусь підсумкову інформацію".

Коментуючи інформацію про те, що низка українських підрозділів знаходяться в оточенні, Лисенко сказав: "Зараз дуже багато підрозділів беруть участь в активних бойових діях, і говорити про оточення або будь-що інше ми не можемо і не будемо. У нас немає таких даних".

Крім того, в Міноборони повідомили, що станом на 18.00 обстановка в зоні проведення АТО залишається напруженою.

Згідно з інформацією, вранці терористи здійснили обстріл з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град" аеропорту Луганськ, трьома танками обстріляний ротний опорний пункт механізованої бригади поблизу села Степанівка.

У районі населеного пункту Дмитрівка у напрямку РФ мінометним вогнем і артилерійськими установками калібром 152 мм обстріляли опорний пункт ротної тактичної групи однієї з аеромобільних бригад ЗС України, залучених до АТО.

Озброєні бойовики наблизилися до опорного пункту на відстань 600-800 метрів, але атака противника була відбита рішучим вогнем. Під час запеклого бою 5 українських військовослужбовців поранені, втрати супротивника уточнюються.

У відповідь авіація Повітряних Сил завдала ударів по противнику в районі населених пунктів Маринівка і Степанівка.

Також близько 16.00 було скоєно обстріли позицій підрозділів ЗС України в районі населених пунктів Червонопартизанськ і Провалля з РСЗВ БМ-21 "Град". Втрат серед українських військовослужбовців і військової техніки немає.

Українська правда, ЛігаБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: