Коваль: Після АТО силовиків визнають учасниками бойових дій

Середа, 11 червня 2014, 12:38

В.о. міністра оборони Михайло Коваль заявляє про те, що посвідчення учасника бойових дій почнуть видавати після закінчення антитерористичної операції.

Про це він сказав перед засіданням Кабінету Міністрів, передають Українські новини.

"Щодо статусу учасника бойових дій, всі юридичні документи є, але необхідно зрозуміти, що зараз не йде процес видачі цих посвідчень. Він буде після закінчення всіх тих серйозних заходів, які ми проводимо", - сказав він.

Коваль зазначив, що є списки всіх учасників антитерористичної операції, згідно з якими і відбуватиметься видача посвідчень.

Крім того, Коваль зазначив, що сім'ї загиблих учасників АТО, одержать компенсацію в розмірі 605 тис. гривень.

Також в.о. міністра оборони спростував інформацію про примус потерпілих під Волновахою Донецької області до підписання документів про те, що вони постраждали в результаті нещасного випадку.

Він додав, що у кожному такому випадку проводиться серйозне розслідування.

Як повідомлялося, 6 травня Верховна Рада визнала військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції, учасниками бойових дій.

Міністерство оборони почало спеціальне розслідування причин загибелі трьох військовослужбовців з Рівненської області під Волновахою (Донецька область).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: