Омбудсмен РФ перевірить, чому Джемілєва не пускають до анексованого Криму

П'ятниця, 9 травня 2014, 08:59

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації почав перевірку обставини заборони на в'їзд Мустафи Джемілєва.

Про це йдеться в повідомленні прес -служби обмудсмена РФ.

''Звернення, які з'являються на ім'я уповноваженого з прав людини в РФ, у т.ч.  від посадових осіб інших держав, з питання відмови у в'їзді на територію РФ депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва послужили підставою для початку перевірки зазначеного інциденту", - наголошується у повідомленні.

"З метою об'єктивної оцінки дій російських посадових осіб'' щодо Джемілєва уповноваженим направлено ряд запитів до компетентних органів РФ, наголошується у повідомленні.

''В даний час з'ясовуються обставини, що послужили підставою для відмови у в'їзді Джемілєва до Росії. Подальші дії уповноваженого цілком залежатимуть від результатів даної перевірки" , - підкреслює обмудсмен РФ.

Як відомо, лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву заборонили в'їжджати в Росію і Крим до 2019 року

2 травня Джемілєва не пустили в Москву, заявивши,  що в'їзд йому заборонений.

3 травня  тисячі кримських татар прорвали кордон російського спецназу і зустріли Джемілєва на КПП в Армянську

Джемілєв у супроводі колони з близько 5 тисяч кримських татар на чолі з головою Меджлісу Рефатом Чубаровим наблизився до кримсько-російського КПП. До Криму його так і не пропустили, в’їзд на півострів був заблокований російськими військовими на ‘Уралах’ та БТРах.  

У відповідь на заборону Джемілєву проїхати через російський блокпост в Армянську у регіонах Криму кримські татари почали перекривати траси.

Сам Джемілєв заявив, що якщо російська влада не скасує своєї заборони, то їй доведеться постійно стикатися з протестними акціями кримських татар.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: