Сепаратисти напали на виборчкоми на Луганщині

Середа, 7 травня 2014, 16:56

У Попасній Луганської області невідомі захопили в заручники членів виборчих комісій.

Про це повідомили "Луганськ.Коментарям" у прес-службі ЛОО КВУ.

За інформацією з окружної виборчої комісії ТВО-110, у залі засідання Попаснянської райдержадміністрації невідомими людьми блоковані члени виборчих комісій.

Два члени окружкому повинні були провести нараду з призначеними напередодні головами дільничних комісій ділянок, розташованих у Попаснянському районі. Невідомі люди, що заблокували приміщення, відібрали у членів ОВК телефони, і з них дзвонили в ОВК.

"Ми додзвонилися керівнику апарату РДА Ользі Радьковій, вона підтвердила, що в будівлі щось відбувається, було чути крики. Але що саме відбувається, вона не знає, оскільки боїться вийти з кабінету", - додали у прес-службі.

Між тим, організація "Опора" повідомляє, що в окружну виборчу комісію №108 на Луганщині напередодні прийшли озброєні чоловіки з вимогами надати допомогу в організації так званого "референдуму".

"Невідомі люди поставили нам ультиматум: або ми складаємо власні повноваження, або ж ми беремо участь у підготовці "референдуму" 11 травня. Ми повідомили про це ЦВК. Нам сказали, що завтра буде технічна перерва для нашої комісії. Всі члени нашого ОВК заявили, що готові працювати і далі, не дивлячись на погрози", - заявив голова виборчої комісії Владислав Куга.

Після цього двоє членів комісії ОВК подали заяву до міліцію з проханням вжити заходів і виділити охорону всім членам комісії. У міському відділку УМВС у Краснодоні відмовились прийняти таку заяву, тому члени комісії звернулись до начальника міліції Краснодона та домоглися того, що заяву було прийнято.

"Вже о 22 годині в приміщення ОВК увійшла озброєна автоматами група сепаратистів у складі 10 чоловік на чолі з депутатом Краснодонської міської ради від Партії регіонів Олегом Тарасюком у той момент, коли голова комісії Владислав Кугай і ще двоє членів комісії працювали з документами", - повідомляє "Опора".

Двох членів комісії озброєні люди закрили в одній кімнаті і поставили біля них автоматника, а по відношенню до голови комісії почали застосовувати фізичну силу. Нападники на приміщення ОВК №108 вимагали від членів комісії список виборців для проведення референдуму, якого у них не було внаслідок зірваного сепаратистами засідання ОВК.

Згодом група озброєних людей розтрощила приміщення ОВК і частково знищили документацію, після чого пішла геть, вигнавши членів комісії з приміщення.

Роботу ОВК призупинено на кілька днів за рішенням ЦВК, дільничні виборчі комісії ще не створені, проведення виборів президента у 108 виборчому окрузі під загрозою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: