Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонна служба розробляє концепцію мобільних сил

Середа, 28 травня 2014, 16:08

Державна прикордонна служба розробляє концепцію мобільних сил для охорони кордону, зокрема, на сході України, кримському перешийку і біля Придністров’я.

Про це розповів голова Державної прикордонної служби Микола Литвин на прес-конференції в середу.

"У нас концепція, по якій ми розвивалися, була до 2015 року. Ті виклики і загрози, які ми отримали у Криму і на східному кордоні, говорять про те, що необхідно суттєво корегувати концепцію розвитку", - зазначив він.

"І в плані прикордонної служби – мати спеціальні підрозділи, які могли б мати на озброєнні колективну зброю, броньовані засоби пересування, і вони повинні концентруватися у тих місцях, де в них потреба очевидна, – на східному кордоні, Придністров’ї, кримському перешийку", - сказав Литвин.

"Таку концепцію мобільних сил ми вже розробляємо, розроблено штат і система, за якою ми повинні їх комплектувати", - повідомив він.

Керівник прикордонників зазначив: "Для нас підібрати і навчити людей не так складно, питання – технічного оснащення, екіпіровки цих людей і процесу підготовки".

"Ми плануємо, що це має бути 2,5-3 тисячі таких осіб підготовлених, щоб ми могли мати силовий блок прикриття державного кордону… Ми ведемо переговори щодо оснащення їх як за рахунок бюджетних можливостей, так і за рахунок позабюджетних", - сказав Литвин.

Коментуючи інформацію про створення Україною, Польщею та Литвою спільної військової частини, він зазначив:

"Спільні батальйони – це притаманно збройним силам, де в них є вже така практика. У нас, у прикордонних силах, практика була така, що ми активно співпрацювали з нашими колегами – наприклад, по Польщі, в нас спільний контроль у пунктах пропуску, де в одному пункті дві служби несуть разом службу".

"Друге – це спільне патрулювання лінії державного кордону і спільна відповідальність, спільні контактні пункти. Ми йдемо в цьому напрямку", - додав голова прикордонників. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: