В Горлівці вже другий за місяць "народний мер"

Четвер, 15 травня 2014, 14:31

14 травня в Горлівці "обрали" нового "народного мера" - Едуарда Матюху, екс-першого заступника міського голови Євгена Клепа до листопада 2013 року.

Про це повідомляє сайт Gorlovka.ua.

Попередній самопроголошений "мер" Олександр Сапунов, голова громадської організації "Міський порядок".

Матюху проголосили мером під час мітингу перед стінами міськради, на якому Сапунов "склав свої повноваження". Трохи більше 100 чоловік, які зібралися на мітинг, привітали цю пропозицію криками "ура".

Секретар мітингу, дівчина, що назвалася Вікторією, задокументувала Едуарда Матюху як "в.о. міського голови Горлівки" невизнаної сепаратистської "Донецької народної республіки".

Так називаємо "виборцям" Матюха пообіцяв, що "не буде розвивати культ" і підтримає "стабільність".

У вівторок терористи під дулами автоматів змусили мера Горлівки Євгена Клепа написати заяву про складання повноважень.

Як відомо, у вівторок, 13 травня Сапунов з Матюхою прийшли до законного мера Горлівки Євгену Клепе з наказом за підписом самопроголошеного заступника командувача сил ДНР Сергія Здрилюка, відомого під оперативним псевдонімом "Абвер" написати заяву про складання повноважень.

Чинний мер Клеп не погодився з вимогами. Після цього в кабінет увійшли четверо озброєних людей, і він був змушений написати заяву на звільнення за власним бажанням в присутності озброєних людей і начальника юридичного відділу.

Після цього Едуард Матюха провів нараду з працівниками виконкому, на якому закликав усіх до роботи під керівництвом представників ДНР. За словами співробітників виконкому, представники ДНР розшукували печатки і штампи Горлівської міськради.

Сапунов і Шевченко є членами громадської організації "Міський порядок". Сапунов, так званий "народний мер", раніше публічно зняв з себе повноваження депутата Донецької народної республіки і відповідальність за проведення референдуму в Горлівці.

Едуард Матюха був звільнений у листопаді 2013 року за власним бажанням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: