Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни сприймають санкції Заходу "з подивом і обуренням"

Вівторок, 13 травня 2014, 16:20

У більшості жителів Росії санкції Заходу викликають здивування або обурення.

Про це свідчать результати опитування, проведеного російською дослідницькою організацією Левада центр.

Так, у квітні 28% респондентів дивуються, чому проти Росії ввели санкції, а 40% обурені ними. Примітно, що порівняно з березнем останніх стало на 5% більше.

Кожен четвертий опитаний сказав, що особливих почуттів у них такі заходи стосовного його країни не викликали. При цьому стривожені через санкцій лише 9% росіян, а схвалюють їх введення 4%.

Відповідно, якоюсь мірою стурбовані можливістю міжнародної ізоляції Росії через події в Україні 42% росіян. Можливість заборони виїзду на Захід лякає їх ще менше (34%). Можливість розриву дипвідносин між Україною і Росією турбує лише 45% опитаних.

При цьому дослідники спостерігають у Росії зростання антизахідних настроїв. Якщо ще в 2011-2013 більше 70% виступали за зміцнення зв'язків з країнами Заходу, то в березні їх кількість знизилася до 61%, а у квітні (після введення санкцій) - до 41%, фактично зрівнявшись з 39%.

Примітно також, що кожен п'ятий росіянин (22%), згідно з опитуванням, переконаний, що визначати основні положення конституції України за участю Росії. 60% опитаних все-таки вважають, що це справа самої України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: