Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон засудила напад на Кернеса і викрадення спостерігачів

Вівторок, 29 квітня 2014, 13:15

Голова дипломатії ЄС Кетрін Ештон засудила напад на мера Харкова Геннадія Кернеса та утримання спостерігачів ОБСЄ сепаратистами у Слов'янську.

Про це йдеться у заяві Ештон, поширеній у вівторок.

"Я стурбована погіршенням безпекової ситуації на Сході України. Порочне коло насильства і залякувань підриває нормальне функціонування законних державних інституцій", - зазначила вона.

"Останніми днями було вбито, поранено, піддано тортурам чи викрадено низку людей. Особливо я засуджую постріли у мера Харкова Геннадія Кернеса та утримання в ув’язненні у Слов’янську від минулої п’ятниці військових спостерігачів з країн-учасниць ОБСЄ озброєними сепаратистами", - наголосила Ештон.

"Усі особи, які були незаконно затримані озброєними угрупуваннями на Сході України, повинні бути негайно звільнені", - підкреслила вона.

"Я також стурбована атаками на журналістів, які продовжуються, а також погіршенням стану свободи медіа у східній Україні, включаючи випадки незаконного захоплення телевізійних веж", - додала вона.

Ештон підкреслила, що такі події "йдуть урозріз зі Спільною женевською заявою щодо України від 17 квітня, що визначає ключові кроки з деескалації напруги та відновлення безпеки".

При цьому вона привітала дії уряду у цьому контексті.

"Вони, зокрема, стосуються зобов’язання щодо зміцнення повноважень регіонів, надання значного статусу російській мові, розробки закону про амністію усіх тих, хто добровільно складе зброю, та продовження збирання незаконної зброї. Наразі я закликаю Росію вдатися до конкретних дій на підтримку Женевських домовленостей", - підкреслила Ештон.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: